Cursussen & Workshops

Kleiatelier Ingrid Dirix is een atelier waar je terecht kan voor keramieklessen en workshops. Bij mij kunnen zowel beginners als gevorderden terecht voor professionele begeleiding op maat. Je kan wekelijks les volgen of je inschrijven voor een tijdelijke workshop.


In het atelier kan je leren draaien, opbouwen, decoreren en glazuren. We exploreren samen verschillende technieken waarbij creativiteit, vormgeving en eigenheid centraal staan. Zo kan je bijvoorbeeld gebruiksvoorwerpen maken (zoals borden, kommen en schalen), maar je kan ook voor expressie kiezen. Deze keuze is volledig vrij.

Draailessen

Deze cursus is geschikt voor iedereen die het draaien op de pottenbakkerschijf onder de knie wil krijgen. Een gestructureerde lessenserie waarin stap voor stap de basisvaardigheden van het draaien behandeld worden.

VRIJ ATELIER

Tijdens vrij atelier momenten krijgen deelnemers de kans om volledig zelf aan de slag te gaan. Iedereen krijgt hier de kans, om eigen idee├źn uit te werken in klei onder begeleiding

FEESTJES

Ook (verjaardag)feestjes zijn mogelijk. De jarige kiest het onderwerp vb. een egeltje, een gekke kip, een spaarvarkentje of een eigen mok. Onder begeleiding werken we dit ontwerp samen uit. Ik demonstreer kort hoe er een potje gedraaid wordt op de pottenbakkersschijf en elke deelnemer krijgt de kans om zijn eigen potje te draaien op de draaischijf